16 de maig del 2008

El Garraf profund

L'ull de Déu

El Montgrós dóna per a molt, i per motius professionals hi haig de pujar sovint. Quan puc aprofito i porto la càmera perquè sempre em trobo alguna sorpresa com aquesta...

Del Montau a la Morella
El massís del Garraf vist des del Montgrós. Es divisen, entre d'altres, el Montau, el Puig de la Mola, el Rascler i la Morella.


La costa del Garraf
D'esquerra a dreta podem veure les poblacions de Sant Pere de Ribes, Sitges, Vilanova i la Geltrú i Cubelles.


Canyelles des del cim del Montgrós
Canyelles i les seves urbanitzacions. Al fons a la dreta es veu el massís de Montserrat.


Panoràmica de 360º des del cim de la Morella
La Morella és el cim més alt de la comarca del Garraf. Amb els seus 594 metres, en dies de bona visibilitat ofereix unes panoràmiques extraordinàries. Es diu que excepcionalment es divisa el Puigmajor de Mallorca.

Parc natural ?

Aquest és l'aspecte que ofereix actualment el Parc Natural del Garraf, a causa de la fàbrica de ciment Uniland, les pedreres, l'autopista, carreteres i línia de ferrocarril.

4 comentaris:

Carme ha dit...

Tens raó, però també hi ha racons sorprenents perquè sembla que estiguis ben lluny de tot el que mostra aquesta fotografia. Certament, ens entossudim a fer malbé tot allò que toquem...

Josep Maria Alegre ha dit...

Carme, com bé dius, malgrat les destrosses que es fan, afortunadament encara ens queden llocs on gaudir del nostre entorn.
Gràcies per la teva visita.

Salutacions cordials, Josep Maria

Racons de la nostra terra ha dit...

josep maria, són espléndides les fotografies del Garraf.
reconec alguns racons que mostres ja que precisament estem fent el GR92 que segueix la costa i aquest cap de setmana hem anat del Garraf a Vilanova i la Geltrú.
He apuntat la teva adreça entre els meus links d'interès especial, pots apuntar la meva si vols, ja que formo part dels amics de Panoramio que mostren la terra que ens estimem.
salutacions
maria

Josep Maria Alegre ha dit...

Maria, moltes gràcies pel teu comentari.
Jo, en el seu dia, també vaig fer algunes etapes del GR92, entre elles les del Garraf. Aquesta terra és ferèstega, però m'atrau irresistiblement...
Ja et vaig incloure en els meus links; per cert, molt bona feina.

Salutacions cordials, Josep Maria