16 de maig de 2008

El Garraf gastronòmic


El xató



El xató és un plat típic del Garraf - Baix Penedés, del qual se'n disputa la seva procedència Sitges, Vilanova i la Geltrú i el Vendrell.

Els ingredients per 4 persones són:

2 escaroles, 300 grams de bacallà esqueixat i remullat, 200 grams de tonyina salada, 12 filets d'anxova, olives arbequines

Salsa: Sal, oli d'oliva, vinagre de vi, la polpa de 3 nyores escaldades, 150 grams d'ametlles torrades, 1 dent d'all

Confecció: Es tritura l'all i les ametlles en un morter i se li va afegint l'oli i la resta d'ingredients fins a formar una salsa espesa.

Es munta l'amanida amb els ingredients i es cobreix amb la salsa.

Bon profit!


Musclos de roca al vapor


Els musclos que es fan a la comarca no tenen comparació en quant a qualitat i sabor. Es poden cuinar de mil maneres diferents, però la més ràpida és fer-los al vapor:
Es renten bé fins que l'àigua surt neta, se'ls hi treu el "fregall" perquè no molesti a l'hora de menjar-los i se'ls posa al foc en una olla sense aigua, ja que ja tenen la pròpia. Es va remenant l'olla fins que s'han obert, moment en el que apagarem el foc. Es prepara un bol amb sal, oli d'oliva, vinagre de vi i pebre negre i es van sucant i menjant quan encara són calents.

3 comentaris:

cafater ha dit...

Bona pinta te aquest plat, no se si vigues a casa teva a prover-ho, Una forta abraçada, Andreu.

jordi c. ha dit...

Magnífic blog Josep Maria, ja d' inici em venen ganes de treure la forquilla per menjar. Les fotos com sempre, de gran qualitat. Cordialment
Jordi C.

Josep Maria Alegre ha dit...

Amics Andreu i Jordi; per ser els primers en comentar el meu plat preferit, i com no podria ser d'una altra manera, esteu convidats! I no ho dic de broma...

Una abraçada, Josep Maria